Τελευταία νέα

Αγαπητοί συνάδελφοι, λόγω της ανάγκης για περαιτέρω εξειδίκευση που εκφράστηκε από πολλούς από εσάς προχωρήσαμε σε επικοινωνία με το πανεπιστήμιο Kristianstadt της Σουηδίας.

Οι απόφοιτοι των τμημάτων Βιολογικής Γεωργίας και Βιολογικής Γεωργίας και Τροφίμων μπορούν εφόσον τηρούν και τις λοιπές προϋποθέσεις μπορούν  να εγγραφούν στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό του συγκεκριμένου πανεπιστημίου στο αντικείμενο "Food and Meal Science".

 

Για το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.hkr.se/en/program/SAGA4

 

Για την εγγραφή σας θα πρέπει πρώτα να καταχωρήσετε τα απαραίτητα έγγραφα προς έλεγχο, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πηγαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.universityadmissions.se/intl/search?publishers=hkr&period=7&semesterPart=0

  1. Προς τα κάτω βρίσκετε το μεταπτυχιακό με τον τίτλο «Master Program in Food and Meal Science»

Προσοχή – θα πρέπει να επιλέξετε αυτό που αναφέρει τον τίτλο «Halft-time”

 

master1

 

  1. Πατήστε add
  2. ¨Έπειτα πάνω δεξιά θα επιλέξετε το μπλε κουμπί «to application”

 

master2

 

5. Μεταφέρεστε σε άλλη σελίδα όπου πρέπει να δημιουργήσετε λογαριασμό

6. Ακολουθείτε τις οδηγίες για τη δημιουργία λογαριασμού

7. Κατά τη συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων Θα σας ζητηθούν τα εξής σε σκαναρισμένη ηλεκτρονική μορφή:

  • Η ταυτότητά σας
  • Το πτυχίο σας
  • Το μεταπτυχιακό ή άλλο τίτλο που διαθέτετε
  • Το δίπλωμα της αγγλικής γλώσσας (αναφέρει ποια επίπεδα γνώσεις γίνονται αποδεκτά)

 

Ο έλεγχος κάθε αίτησης εκ μέρους τους απαιτεί χρόνο. Θα ειδοποιηθείτε στο email σας για την πορεία της αίτησής σας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η συγχώνευση του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο αφήνει ασαφές το τι μέλει γενέσθαι με το πτυχίο των αποφοίτων. Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργού Παιδείας περί διαδικασίας ισοτίμησης των πτυχίων των αποφοίτων, καμία νομοθετική ρύθμιση ως
τώρα δεν έχει υπάρξει. 

Λόγω του ότι τα πτυχία των αποφοίτων του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι 4ετή, έχουν τις ίδιες πιστωτικές μονάδες (240 ECTS) και βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα πτυχία των Πανεπιστημίων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (Επίπεδο 6). 

Λόγω του ότι κατά το παρελθόν προβλεπόταν  πάντα διαδικασία ισοτίμησης πτυχίων σε περιπτώσεις μετεξέλιξης- πανεπιστημιοποίησης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπως π.χ.: 
1) με το Ν. 1865/1989, με τον οποίο προβλέφθηκε η διαδικασία ισοτίμησης των πτυχίων ΚΑΤΕΕ με τα πτυχία ΤΕΙ,
2) η περίπτωση της ΑΣΟΕΕ (Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών), Γεωπονικής, Παντείου, ΑΒΣΠ (Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς), για τις οποίες το Π.Δ. 377/1989 ισοτίμησε τα πτυχία των αποφοίτων τους με τα νέα πτυχία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας, Γεωπονικού, Παντείου και Πειραιά αντίστοιχα. 

Επειδή είναι αναπόφευκτο πως η απουσία διαδικασίας ισοτίμησης-αντιστοίχισης των πτυχίων των αποφοίτων του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων  με τα πτυχία του Ιονίου Πανεπιστημίου θα δημιουργήσει  απόφοιτους δύο ταχυτήτων, θα προσβάλλει το κύρος των πτυχίων τους και θα υπονομεύσει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, αφήνοντάς τους εκτεθειμένους τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά εργασίας. 

Επειδή τα ΤΕΙ έχουν ήδη αναγνωριστεί ως Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, σύμφωνα με τους διαδοχικούς νόμους 2916/2001, 3549/2007 και 4009/2011, καθώς και τον νόμο 4485/2017, σύμφωνα με τον οποίο εξομοιώθηκαν με τα Πανεπιστήμια ως προς τον σκοπό και τον ρόλο τους. 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ζητούμε την πλήρη και αυτόματη ισοτίμηση- αντιστοίχιση των πτυχίων του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων με τα νέα πανεπιστημιακά πτυχία, ως φυσικό επακόλουθο έπειτα από τη συγχώνευση του ΑΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. 

Το παραπάνω όπως γίνει με νομοθετική ρύθμιση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα περιλαμβάνει κατατακτήριες εξετάσεις και άλλου είδους ποσοστιαίους περιορισμούς.


  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

melisokomos1
Η σημερινή ημέρα είναι αφορμή για να μιλήσει όλος  ο πλανήτης για αυτό το ξεχωριστό και πολυσήμαντο έμβιο ον. Εξοικειωμένοι σχεδόν όλοι μας με την εικόνα της μέλισσας  παιδιόθεν, όχι όμως και με την βαθύτερη έννοια των καθημερινών διενεργειών που επιτελεί. Μέσα στην κοινωνία του μελισσοσμήνους εφαρμόζονται αρχέγονοι φυσικοί νόμοι που τηρούνται ανελλιπώς καθημερινά.  Η κοινωνία της μέλισσας περιέχει με θαυμαστό τρόπο χημεία, μαθηματικά, φυσική, ήχους, οσμές, καθαριότητα, οργάνωση,  αρμοδιότητες, πειθαρχία, εργατικότητα, ημερολόγιο, σκοπό, στόχο, επιβίωση. Μέσα από την δική της φίλεργη οντότητα ο άνθρωπος ωφελείται ποικιλοτρόπως. Με την μεταφορά της γύρης από άνθος σε άνθος συντελείται η επικονίαση, ολοκληρώνοντας έτσι τον βιολογικό κύκλο των φυτών. Η επιτυχημένη καρπόδεση των δέντρων αλλά και η αειφορία της βλάστησης  του περιβάλλοντος εξαρτώνται κατά κύριο λόγο από τη μέλισσα. Εντούτοις,  πλήττεται και απειλείται η επιβίωση της, από τον άνθρωπο και τους βάναυσους χειρισμούς που πραγματοποιεί, αγνοώντας πως βλάπτοντας την μέλισσα, βλάπτει τον ίδιο του τον εαυτό.


melissa1Αυτός ο πλανήτης δεν μπορεί να αντέξει άλλο την ασυδοσία των φυτοφαρμάκων, των χημικών σκευασμάτων γενικότερα, την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, την υπέρμετρη βιομηχανική γεωργία, την μη ελεγχόμενη βόσκηση, την κατάχρηση των εντομοκτόνων αλλά και την ίδια την ανορθόδοξη μελισσοκομική πρακτική.
Όπως σε όλα τα παγκόσμια προβλήματα η λύση δεν κρύβεται μόνο στην παρέμβαση του κράτους αλλά και στην ατομική πρωτοβουλία και πράξη, έτσι και για την αμφίδρομη επιβίωση μέλισσας-ανθρώπου, η λύση βρίσκεται στην ανθρώπινη περιβαλλοντική ενσυναίσθηση.

 

Η «περμακουλτούρα»  είναι η επιτακτική φιλοσοφία που πρέπει να εφαρμόσει ο άνθρωπος που θέλει να εξασφαλίσει ένα ποιοτικό μέλλον γι' αυτόν και για τους επόμενους και η μέλισσα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο. Πρέπει να γίνουμε δημιουργοί φυτικών οικοσυστημάτων, ακόμα και του ελαχίστου που μπορεί ο καθένας από εμάς. Φύτευση ανθόφυτων, αρωματικών φυτών και δέντρων δεν έχει σημασία, αρκεί να γίνει. Να εκμεταλλευτούμε ορθά ακόμα και την ελάχιστη γή που έχουμε στην κατοχή μας. Να γίνουμε παραγωγοί και συντηρητές ενός κήπου, να είμαστε υπεύθυνοι για μια μικρή οικοκοινότητα που εμείς δημιουργήσαμε. Να βοηθήσουμε την μέλισσα να ζει σε ένα υγιές περιβάλλον και αυτή με τη σειρά της θα βοηθήσει εμάς. Αυτός ο αφανής ήρωας μας επιτρέπει να κομίσουμε αγαθά (μέλι-γύρη-πρόπολη-βασιλικό πολτό) τα οποία περιέχουν πολύτιμες ουσίες που οι περισσότεροι αγνοούν ότι έχει ανάγκη ο οργανισμός  μας.
(Αξίζει να γίνει μια μικρή αναφορά: θειαμίνη, βιοτίνη, φυλλικό οξύ, νιασίνη, ριβοφλαμίνη, ακετυλοχολίνη, καροτίνη, ρουτίνη, φώσφορο, πυρίτιο, ένζυμα και δεκάδες άλλα!!)

 melissa2

Τόσοι κρυμμένοι θησαυροί είναι άδικο να χαθούν. Ας γίνουν όλοι οι αποκεντρωμένοι πολίτες, μέλη της παραγωγικής διαδικασίας και συνεχιστές της κοινωνίας των μελισσών. ΄

-Ίσως ο κήπος σου, το δέντρο σου, οι πράξεις σου γίνουν αφορμή να σωθεί ο πλανήτης.-

 

 

Χριστακοπούλου Γεωργία
Γραμματέας Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Κεφαλονιάς & Ιθάκης
Γραμματέας Συλλόγου Τεχνολόγων Γεωπόνων Αποφοίτων Βιολογικής Γεωργίας
Παραγωγός Αγροτικών Προϊόντων

 

*Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και αναδιανομή των άρθρων του apofoitoibio.eu , υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Αναφορά προέλευσης: θα πρέπει να γίνεται αναφορά της προέλευσης του κειμένου (apofoitoibio.eu ή η πρωτογενής πηγή που αναφέρεται κάτω από τον τίτλο του άρθρου), με ενεργό σύνδεσμο παραπομπής (link), καθώς επίσης και του συγγραφέα του άρθρου.

Ο σύλλογος

Ο Σύλλογος Τεχνολόγων Γεωπόνων Αποφοίτων Βιολογικής Γεωργίας ενεργοποιήθηκε εκ νέου στις αρχές του 2017 με σκοπό να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στα μέλη του, να προωθήσει αιτήματα του συλλόγου στους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων των μελών του.

Newsletter