Ο Βασίλης έφυγε από τη ζωή τον Ιούνιο του 2019. Τις απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα έχει γράψει ο καλύτερός του φίλος και συμφοιτητής του Γεώργιος Αυγέρης, με συγκατάθεση της οικογένειάς του.

1. Από πού κατάγεσαι; minoudis
Ο Βασίλης καταγόταν από τα Τρίκαλα Ημαθίας.

2. Πότε αποφοίτησες από τη σχολή;
Ο Βασίλης ήταν από τους πρώτους φοιτητές του τμήματος βιολογικής γεωργίας, αποφοίτησε το 2007 αφού στο ενδιάμεσο υπηρέτησε ως δόκιμος στο στρατό ξηράς.

3. Τι έκανες μετά την αποφοίτησή σου; (εργασία/σπουδές/κ.τ.λ)
Με την αποφοίτηση από την σχολή εργάστηκε στο εργοστάσιο της Νεστλέ. Παράλληλα όπως και στα χρόνια της φοίτησης συνέχισε να ασχολείται με τα χωράφια της οικογένειας, όντας ένας άνθρωπος γεννημένος μέσα στον αγροτικό τομέα.

1. Από πού κατάγεσαι;billmavra
Κατάγομαι από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στο δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

2. Πότε αποφοίτησες από τη σχολή;
Είμαι πτυχιούχος στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων (Αργοστολίου –Κεφαλληνίας), από το οποίο αποφοίτησα το 2007

3. Τι έκανες μετά την αποφοίτησή σου; (εργασία/σπουδές/κ.τ.λ)
Μετά την αποφοίτηση μου εκπλήρωσα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και άρχισα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά από το 2009 δημιουργώντας μια εταιρία εμπορίας γεωργικών εφοδίων (Γεωργικών φαρμάκων, σπόρων , λιπασμάτων). Από το 2013 ασχολούμαι και με το εμπόριο δημητριακών.

1. Από πού κατάγεσαι;FOTO2
Κατάγομαι από το Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα από την Αμαλιάδα, όπου ζω και εργάζομαι.

2. Πότε αποφοίτησες από τη σχολή;
Είμαι πτυχιούχος στο τμήμα Βιολογικής Γεωργίας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αργοστολίου –Κεφαλληνίας, από το οποίο αποφοίτησα το 2004.

3. Τι έκανες μετά την αποφοίτησή σου; (εργασία/σπουδές/κ.τ.λ)
Προέρχομαι από μία αγροτική οικογένεια και όπως καταλαβαίνετε η επαφή μου με τη φύση και με όσα αυτή μας προσφέρει ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Αυτονόητο ήταν λοιπόν να σπουδάσω αυτό που αγαπώ, χωρίς όμως να σταματήσω την ενασχόληση μου με τον πρωτογενή τομέα. Έτσι παράλληλα με τις σπουδές εργαζόμουν στην οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής ελαιολάδου. Μάλιστα στην Κεφαλονιά έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα ως Θοδωρής, εμπορευόμενος το ελαιόλαδο που παρήγαγα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένεια Τσουβανάκη που μου άνοιξε το σπίτι της καθ όλη τη διάρκεια των σπουδών μου και μου προσέφερε απλόχερα την αγάπη της. Για μένα η Κεφαλονιά είναι η δεύτερη πατρίδα μου και τρέφω μεγάλη εκτίμηση. Μετά την αποφοίτησή μου λοιπόν και με τις γνώσεις που αποκόμισα σχετικά με τη βιολογική καλλιέργεια, επένδυσα σε αυτήν παράγοντας τα δικά βιολογικά προϊόντα με αιχμή του δόρατος φυσικά το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια δημιούργησα και ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αμαλιάδα, ενώ πρωτοστάτησα στην σύσταση του Συνεταιρισμού Βιοκαλλιεργητών Αμαλιάδας.

Ο σύλλογος

Ο Σύλλογος Τεχνολόγων Γεωπόνων Αποφοίτων Βιολογικής Γεωργίας ενεργοποιήθηκε εκ νέου στις αρχές του 2017 με σκοπό να παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες στα μέλη του, να προωθήσει αιτήματα του συλλόγου στους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης να συμβάλλει στην ενίσχυση των επαγγελματικών σχέσεων των μελών του.

Newsletter